Játékmenet

Innen: FWMT2
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

FUNNYWORLDMT2 WIKIPÉDIA

A szerver játékmenetének rövid,de tömör összefoglalása annak érdekében,hogy a kezdő játékosoknak irányt adjon, hogy miképpen kezdjék el a szervert.

Kezdés

Egy új karakter létrehozásakor a játékos a leltárában egy kasztjának megfelelő teljes ártemisz felszerelést talál, illetve egy rémálom fegyvert. Az ártemisz felszerelés nem fejleszthető tovább, ezért az az egyetlen és legjobb felszerelés a farmolásra. A játékos birodalomtól függetlenül megtalálja a vegyeskereskedő asszony nevű NPC-t a körben, akitől 1-5, illetve 6-7 bónusz adó és forgató vásárolható ingyenesen, korlátlan mennyiségben. A képernyő jobb felső sarkában, a miniatűr térkép alatt található "beépített optoló" segítségével, a játékos be tudja optolni a farmoláshoz szükséges tárgyait.

Kezdetleges farmolás

Miután a játékos sikeresen beoptolta felszerelését, első útja a "Holtak őre" nevű NPC-hez vezet, akinél a szerver farm pályái megtalálhatók. Elsőnek a kezdéskor kapott 5 vörös engedélyből a játékos megvásárolhatja az ördög föld belépőjét, amivel utána bármikor ingyenes visszamehet oda. Az ördög földön farmolható vörös engedélyekből (30db) a játékos megvehet egy darab zöld engedélyt, ami a "Varázs Torony run" belépője.

A Varázs Torony run

A szerveren kettő run elérhető, a vörös sárkány illetve a varázs torony run. A vörös sárkány egy solo run, de időkorlátja miatt a gyors fejlődésre alkalmatlan. A varázs torony runhoz egy minimum 2 fős csoport szükséges, illetve a csoport vezetőjének 1db zöld engedély. A varázs torony run minden szintjén a főellenségek dobhatnak boss ládákat, amelyekből fejlesztők, viseletek, felszerelések eshetnek. Amennyiben egy játékos fejlesztőket szeretne farmolni, úgy a varázs torony run a legjobb és leggyorsabb megoldás.

Bónusz tipp₁: A játékosoknak érdemes a runt két saját karakterrel csinálni, így a kapott pipa gyöngyökből ingyen megvehetik a zöld engedélyt.
Bónusz tipp₂: Érdemes addig csinálni a runokat, amíg a játékos nem nyit minimum 3db karma pontot, 100 vörös engedélyt és 50 tanaka fület.

Stigmák

A varázs torony runon szerzett vörös engedélyek (50db) beválthatók a stigma üstnél az életerő stigmára, ami véglegesen megnöveli a játékos életerejét 30.050-al. A játékos Taureantól megvásárolhatja 50 vörös engedélyért a nemere petet, ami 50 tanaka füléből 50-es szintűre húzhat. Az 50-es szintű nemere leadható a stigma üstnél, amiért cserébe a játékos 15% nindzsák elleni végleges védelmet kap. A Chuck Norrisnál felvehető "Árész felszerelés" küldetés teljesítése után, a játékos megkapja az árész ruha+9-et, ami a sámán stigmához szükséges. Leadásával a játékos védelme a sámánok ellen véglegesen 15%-al megnő. A 3db karma pont, ami a varázs torony runon szerezhető boss ládákból nyitható, beváltható a sura stigmára, ami 15% végleges sura elleni védelmet biztosít. A fennmaradó szörny stigmához a játékosnak kezdő farm pályán 100db metin követ kell elpusztítani,amiért cserébe 50% szörny elleni erőt kap, illetve 1000 percet kell eltöltenie a karakterén, hogy a harcos stigma is kiváltható legyen, ami 15% harcos elleni védelmet ad a karakternek.

Alkímia

A kezdő farm mapon elpusztított kövek, illetve az óránként lekérhető 50db lélekkő elegendő kell, hogy legyen, az alkímia megszerzéséhez. Chuck Norrisnál 300 lélekkőért lekérhető egy +0-ás ragyogó alkímia szett, amely az alkimistánál fejleszthető tovább. Ezek a ragyogó alkímiák 50.000 yangért áthúzhatók kiválóra. A kiváló alkímiákat +6-ra kell húzni,hogy bónuszukat változtatni tudja a játékos. Az alkímiák húzása zöld sárkány babbal történik, ami a kezdő farm pálya köveiből farmolható (Ha a játékos a stigmát már teljesítette,akkor biztosan talál a leltárában). Miután a játékos egy alkímiát sikeresen +6-ra fejlesztett, onnantól az alkimistára húzva 5 millió yang/forgatás áron tudja az alkímia bónuszait változtatni.

Bónusz tipp₁: Amennyiben nem tudod,hogy milyen bónuszokat érdemes forgatni az alkímiába, úgy IDE KATTINTVA egy bónusz táblázatot találhatsz róluk.

Bestia rendszer

Amennyiben a játékos sikeresen teljesítette a szörny stigma küldetést, illetve az alkímiákhoz elegendő zöld sárkány babot farmolt, biztosan talál a leltárában szelídítő tekercseket. Ezekkel a tekercsekkel szelídíthetők meg a bestiák, amelyek a karakternek végleges bónuszt adnak. Minden bestia megszelídítéséhez 10 sikeres szelídítő tekercs leadás szükséges(A tekercset egyszerűen csak rá kell húzni a megszelídíteni kívánt bestiára). A megszelídített bestiák bónuszukat csak az esetben adják meg, ha a játékos fejleszti őket. A bestiákhoz szükséges minden fejlesztő megtalálható Wonda-Rim NPC-nél, egységes 180 millió yang / db áron.

Bónusz tipp₁: A bestiákhoz szükséges fejlesztők az eventek megnyerése után kapott ládából is kinyitható.

Nexus stigmák

A nexus stigmák a sima stigmákkal ellentétben nem védelmet biztosítanak a kasztokkal szemben, hanem erőt ad azok ellen. A nindzsa nexus stigmához a játékosnak 2 alkalommal meg kell ölnie a vörös sárkányt, amit a végzet völgye runon tehet meg. A nindzsa nexus stigma teljesítése után a karakter nindzsák elleni ereje 7%-al véglegesen megnő. A varázs torony runon kifarmolt vörös engedélyekből a játékos Taurean NPC-től megvásárolhatja a Nemere (50 vörös engedély) és Razador (30 vörös engedély) peteket, majd ezeket összesen 80 tanaka fülből maximális szintűre húzhatja. Ezek leadásával teljesíti a sámán nexus stigmák,amiért cserébe 7% végleges sámán elleni erőt kap karaktere. A harcos nexus stigmához csak egy főnix vért+8-ra van szüksége a játékosnak, amit Wonda-Rim NPC-től 180 millió yang áron megvásárolhat, majd leadásával 7% harcosok elleni erőt kap. A sura nexus stigmához a játékosnak el kell érnie a 2500 játszott percet a karakterén. Amint ez a feltétel teljesül, úgy a játékos kiválthatja a sura nexus stigmát is,amivel 7% surák elleni erőt kap. Az utolsó nexus stigma 5% készségkárt ad, aminek megszerzési feltétele az előző 4 nexus stigma birtoklása.

Biológus küldetések

A biológus küldetések teljesítéséhez szükséges tárgyak mind farmolhatók a holtak őrénél található biológus farm mapon. Javasolt a tugyi tanusítványok, vezér jegyzetek megvásárlása tanaka fülből a Karma rendszer nevű NPC-nél. Ezeknek a tárgyaknak a megszerzése jóval nehezebb,mint a tanaka fülé, ezért érdemes ezt a 2 biológus küldetést inkább megvásárolni,mintsem hosszú órákkal többet farmolni.

Bónusz tipp₁: A szellem erdőbe eljuthatunk Sohan-hegységen keresztül (a kék birodalmi főváros bal alsó sarkában található öregember juttathat el minket oda). A szellem erdőben nagyon gyorsan megszerezhető a zelkova faág,jóval gyorsabban,mint a biológus mapon.
Bónusz tipp₂: A szellem erdőből tovább mehetünk a vörös erdőbe, ahol a vörös szellemfa ág farmolható jóval gyorsabban, mint a biológus farm pályán.

PvP felszerelés megszerzése

A varázs torony runokból összejött gyémántból és sárkány érméből az item shopban a valorus ékszerek megvásárolhatók, így a karakter teljes ékszerszettje megszerezhető. Amennyiben hiányzik egy kevés sárkány érme vagy gyémánt, úgy tovább farmolhatunk a varázs torony runon, vagy amennyiben csak sárkány érmére van szükségünk, úgy a kezdő farm pálya is jó választás lehet. A zöld sárkány bab farmolása során a játékosnak valószínűleg van a leltárában minimum 600 lélekkő (amennyiben nincs, úgy az óránkénti 50 lekérhető lélekkővel ez pótolható). Ebből a lélekkő mennyiségből Chuck Norrisnál lekérhető egy pvp felszerelés, ami egy teljes rémálom felszerelést ad. A kapott rémálom felszerelés vértje és fegyvere tovább fejleszthető valorusra gyöngyökből és vörös engedélyekből (a játékos a varázs torony runon kapott ládákból biztosan nyitott már ilyen fejlesztőket). Innen már csak annyi a teendő, hogy a játékos addig farmolja a szükséges gyöngyöket és vörös engedélyeket (főleg a varázs torony runon,mert jelenleg az a legjobb módja ennek),amíg felszerelését +9-re nem tudja húzni. Ezután a felszerelést tetszés szerint már csak optolni kell, majd kipróbálni élesben is a többi játékossal szemben.

Titulus és egyéb kiegészítők

A szerveren az F8 billentyű lenyomásával lehetőség nyílik a titulusok megvásárlására. Érdemes összeszedni 200 gyémántot és megvásárolni az elpusztíthatatlan titulust, ami 6% áttörést ad viselőjének. A vegyeskereskedő asszonytól vásárolhatók harmatok,csontok,erősítések, amiket 1-1 PvP harc során érdemes benyomni, hogy a karakter ideiglenesen erősebb legyen tőle.